Rapportera häckningsplatser av hussvala och backsvala

Det är alltid något magiskt med den första svalan man ser sväva högt i skyn! Tyvärr ser situationen ganska mörk ut för flera av våra svalor i Sverige. Från och med i år är både backsvalan och hussvalan med på den svenska rödlistan, det vill säga dem är på något sätt hotade och minskar i antal. Vi uppmanar er därför att rapportera in häckningsplatser med hussvala och backsvala i kommunen! Du kan skicka en kommentar här eller via mejl till: bertil.helmersson@naturskyddsforeningen.se

Backsvalan häckar i kolonier i sandtag och sandbrinkar och känns enkelt igen genom häckningsmiljön.

Här är en liten guide för att skilja på ladusvala och hussvala som kan vara lite klurigare att skilja åt:
Klicka här!

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.